Iahnie de fasole cu carnati

de Julie in Mancaruri cu carne, 20 Mai 2010 | 20437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba, boabe mari
  • 4-5 bucati cu carnati afumati
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate ardei gras verde
  • un morcov potrivit
  • o ceapa mica ,uscata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 linguri cu bulion
  • 100 ml ulei
  • sare,vegeta, piper , boia dulce, cimbru
  • marar, patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati:

Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa in care a stat  si se umple oala cu apa fierbinte .Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte,de trei ori (asa fac eu). Cand fasolea s-a inmuiat putin se adauga morcovul si ardeiul gras cuburi, ceapa uscata si ceapa verde taiate mic si un praf de sare.Lasam sa fiarba.

Intre timp taiem carnatii rondele si ii "tragem " putin la tigaie in ulei incins. Dupa ce fasolea a fiert de ajuns (aprox. o ora si jumatate) si apa a scazut, adaugam  carnatii cu tot cu uleiul in care s-au prajit, bulionul, mararul taiat fin, condimentele dupa gust si mai dam pentru 15 minute la cuptor.

Dupa ce oprim focul mai presaram deasupra un praf de cimbru si patrunjel tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

20.05.2010, 18:58

deschide usa ca vin la tine la masa, nu cred ca-mi ajunge toata oala

Bucataras Medi 1

20.05.2010, 19:33

eu imi iau o ceapa rosie si furculitele si pornesc catre tine.................

Julie 1

21.05.2010, 10:12

Haideti! Va astept! Gata ,am deschis si usa Medioto grabeste-te ca Pusikmea ajunge prima ,ca sta aproape...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu pui